Marketinške taktike

Go down

Marketinške taktike

Post  Admin on Fri Sep 16, 2011 11:21 am

Marketinške taktike

Postoji niz marketinških taktika koje se koriste na Internetu. Sledi nekoliko primera kako mogu biti primenjene određene taktike. Ispitivanje stavova putem dijaloga s različitim tržišnim akterima omogućava istraživanje tržišta. Tu su i razne vrste merenja, kao što je broj posetilaca, njihovo zadržavanje, kretanje po stranicama, koja omogućavaju da se sagleda kako, kada i zašto ljudi koriste Internet. Svaki proizvod moguće je detaljno opisati i predstaviti, što u štampi ili drugim medijima, u okviru plaćene reklame.
Pridobijanje kupaca ,te izgradnja lojalnosti može se postići pružanje servisnih usluga i podrške kupcima tako da je kontakt moguć 24 sata dnevno. Osnovna pretpostavka na kojoj se ova aktivnost zasniva je, da se na osnovu ponašanja u prošlosti može u određenim granicama predvideti buduće ponašanje. Na taj način se omogućuje racionalniji pristup marketingu, radi postizanja maksimalnih rezultata.

Zahvaljujući Internetu i male fabrike ili preduzetnici mogu učestvovati na globalnom tržištu bez granica. Putem Interneta moguće je vrlo lako i brzo pronaći tražene informacije o konkurentima, analizirati ih i usporediti s našim strategijama. Prednost promocije putem Interneta je u postizanju uštede, u zameni klasičnih marketinških materijala (hard copy publikacija kataloga), njihovim OnLine izdanjima, kao i telefonskim troškovima. Vrlo je lako pronaći stručnu pomoć konzultanata, stručnjaka koji pokrivaju različite oblasti. [ ]

Božo Krstajić, Internet tehnologije, elektronska verzija predavanja


Admin
Admin

Posts : 227
Join date : 2008-06-25

View user profile http://www.maturskiradovi.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum